Alpstein Lamm IPS

LAMB FROM ALPSTEIN – 100% NATURAL.

Lamb meat from Alpstein is all about nature, quality and trust.

Lamb meat from Alpstein is particularly tender and characterised by its full-flavoured taste. In addition, pasturing in the Alpstein region makes an ecological contribution to preserving biodiversity.

Alpstein lamb is a very special delicacy. Whether prepared ‘à-la-minute’ or to traditional recipes (grandmother-style): our Alpstein lamb ensures that every festive meal is guaranteed to be a success.
A fragrant shoulder roast, an Alpstein lamb rack or a stew with vegetables are just some of the dishes that you can serve to delight and, above all, surprise your guests.

Health / nutrients / vitamins
Lamb contains valuable proteins which are particularly well absorbed by the human body. It is also a good source of iron and zinc and rich in B-group vitamins. More than half of the available fat consists of monounsaturated and polyunsaturated fatty acids, which are part of a healthy and balanced diet. Ask your butcher for a piece of Alpstein lamb. We are sure that you and your guests will enjoy it.

Natural landscape conservation

Sheep farming in the Alpstein region has a long tradition that goes back several centuries. The lush alpine pastures are ideal for grazing with sheep, which is good for the sensitive alpine vegetation and helps to preserve the fragile structures in the mountain area.
Thanks to their grazing activity, the sheep keep the Alpine region from running wild, thus allowing flowers, lichens and herbs to thrive unhindered and in great diversity. And if the alpine climate does not permit it, then the sheep make their contribution to biodiversity of flora and fauna on the valley pastures at the foot of the Alpstein.
Lots of exercise, tasty herbs, fresh spring water and fresh grasses in summer and fragrant hay in winter are indispensable for the excellent quality of the meat.

Karte Alpsteinlamm
Lamm Nierstück

Nierstück
filet
lkonza con osso
best end and loin

Ein Edelstück der besonderen Art.

Lamm Chops

Chops
chops
chops
noisette

Vom Nierstück werden die zarten, feinen und begehrten Chops geschnitten.

Kotelettenstück

Kotelettenstück Racks
cotelettes racks
costelette racks
best of lamb/rack

Das Nierstück zubereitet zu einem Rack ist ein Klassiker der besonderen Art. Für Spitzenköche ein absoluter Renner.

Lamm Gigot

Gigot
gigot
Cosciotto (gigot)
hind

Gigot ist das beste Stück vom Lamm. Als Bratenstück ganz auf den Punkt gegart ist eine herrliche Köstlichkeit.

Gigot Tranche

Gigot Tranche
gigot tranche
Cosciotto (gigot)
hind tranche

Die Gigot Tranche kurzgebraten: Damit begeistern Sie Ihre Gäste auf unvergesslich Art.

Schulter mit Bein

Schulter mit Bein
épaule désossée
spalla intera
shoulder with bones

Ein wunderbares Stück – preislich günstiger als Nierstück oder Gigot. Für köstliche Menüs.

Schulter ohne Bein gerollt

Schulter ohne Bein gerollt
épaule roulée
spalla arotolata
rolled shoulder

Mit Kräutern und besten Gewürzen zubereitet – ein Klassiker unter den Bratstücken!

Hals mit Bein

Hals mit Bein
cou avec os
collo con cosso
neck wiht bones

Ein Stück für Omas Rezepte! In Würfel geschnitten, entsteht aus dem Hals das feine Eintopfgericht (Irisch Stew).

Hals gerollt

Hals gerollt
cou roulée
collo arotolata
roulled neck

Ein Bratenstück für kalte Wintertage und lange Nächte. Wärmendes Gericht mit besonderer Note!

Hals Ragout

Hals Ragout
cou ragout
collo spezzatino
ragout lamb

Als Voressen ca. 2 Stunden im Eintopf gegart (Irisch Stew) – lassen Sie sich begeistern.

Huft ohne Bein

Huft ohne Bein
cuasi sans os
condino
rump heart

Huft in kleine Steaks geschnitten. Nur anbraten – Sie begeistern damit Ihre Gäste auf eine unvergesslich Art. Ein Grillklassiker!

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